Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

2nd Athens ESG Forum

12 Απριλίου 2022 @ 09:00 - 19:00

Το Athens ESG Forum αποτελεί το σημαντικότερο συνέδριο στην Ελλάδα για το ESG και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Συμμετέχουν περισσότερα από 250 στελέχη εισηγμένων και μεγάλων επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών. Στη σκηνή του παρουσιάζονται Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, ειδικοί σε θέματα βιωσιμότητας, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη της κυβέρνησης και ακαδημαϊκοί.

Με κεντρικό θέμα “The Emerging Landscape of Sustainable Finance”, το συνέδριο στη φετινή του διοργάνωση θα αναλύσει το πλαίσιο, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης έργων και επιχειρήσεων υπό το πρίσμα του ESG, καθώς επίσης θα παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές στην υιοθέτηση των κριτηρίων βιωσιμότητας.

Μέχρι το 2020, το ESG είχε γίνει buzzword στους παγκόσμιους επενδυτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέσα στο 2021, μπήκαν τα θεμέλια για την πρακτική εφαρμογή των κριτηρίων βιωσιμότητας από τις –μεγάλες, τουλάχιστον- επιχειρήσεις. Το 2022 αναμένεται να είναι η χρονιά που η έννοια της βιώσιμης επένδυσης θα χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο μέρος της επενδυτικής δραστηριότητας διεθνώς.

Στην Ελλάδα, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι πρόσφατες εξελίξεις: η ίδρυση και έναρξη λειτουργίας του Athens ESG Index. Η παροχή των πρώτων επιχειρηματικών δανείων με κριτήρια ESG από ελληνικές τράπεζες. Η θέσπιση του νόμου εταιρικής διακυβέρνησης σε εφαρμογή της αντίστοιχης ευρωπαϊκής οδηγίας, αποτελούν σημαντικές εξελίξεις που οδηγούν προς την υιοθέτηση των ESG κριτηρίων από οργανισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12 Απριλίου 2022
Ώρα:
09:00 - 19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
Σελίδα Εκδήλωσης
https://www.athens-esg-forum.gr/

Χώρος Διεξαγωγής

VIRTUAL
Ελλάδα

Διοργανωτής

BOUSSIAS
Τηλέφωνο:
+30 210 6617777
Προβολή Ιστότοπου Διοργανωτή